سيستم جامع انبار محصول و انبار مواد اولیه
تحويل توليد به انبار و مكانيزم ورود محصولات به انبار و صدور رسيد انبار
توسط يك دستگاه ترمينال جمع آوري اطلاعات پرتابل نماينده انبار در انتهاي هر شيفت باركد بسته ها را تك تك اسكن نموده و بصورت فيزيكي محصول توليدي را تحويل ميگيرد اطلاعات مربوط به محصول توليدي به دو شكل ذيل ميتواند به برنامه نرم افزار انبار منتقل گردد :
I. اطلاعات توليد در انتهاي هر شيفت توسط برنامه انبار از برنامه بسته بندي خوانده ميشود و آمار توليد به دستگاه PDT ( موبایل کامپیوتر ) منتقل ميگردد و مسئول انبار با در دست داشتن ترمينال پرتابل خود باركد محصولات توليدي را اسكن مينمايد و در محل اسكن كردن باركدها بر اساس آمار توليد كه در حافظه دستگاه وجود دارد ميتواند مغايرت مربوطه را كنترل نمايد و در صورت نبود مغايرت سند رسيد انبار نهائي را صادر نمايد
II. سرپرست انبار با مراجعه به انتهاي خط در پايان هر شيفت و يا در طول مدت توليد باركد اقلام انتقالي به انبار را اسكن مينمايد و با انتقال دستگاه به محل انبار و قراردادن آن روي پايه تخليه اطلاعات ، ديتاي جمع آوري شده به نرم افزار انبار منتقل شده و بصورت گزارش يا قبض ورودي انبار چاپ ميگردد. در اين مرحله اطلاعات ثبت شده توسط ترمينال با گزارش پكينگ ليست محصول در سيستم بسته بندي مقايسه شده و در صورت وجود مغايرت گزارش ميگردد. پس از رفع مغايرت اعلام شده اطلاعات جمع آوري شده جهت انتقال به سيستم انبار بعنوان ورودي كالا و استخراج قبض انبار و اعمال در كاردكس هاي مربوطه آماده ميگردد.
پروسه انبار محصول و نگهداري كالا
پس از تحويل محصول توسط دستگاه پرتابل جمع آوري اطلاعات انباردار دستگاه را روي پايه آن كه به كامپيوتر انبار متصل ميباشد قرار داده و بدين طريق اطلاعات به نرم افزار انبار منتقل ميگردد. قبض انبار مربوطه جهت بايگاني و اخذ امضا هاي مجاز چاپ شده و كالاي توليدي به موجودي انبار اضافه ميگردد.
نرم افزار انبار كه ثبت اطلاعات مربوط به ورود و خروج كالا در آن بصورت كاملا" مكانيزه انجام ميگيرد داراي تمامي ويژگي يك سيستم انبار تعدادي و داراي ويژگي مهم نگهداري گردش كالا بصورت سريالي ميباشد. بدين معني كه براي هر محصول يك ركورد در سيستم انبار وجود دارد كه علاوه بر نگهداري اطلاعات كالائي هر سريال توليدي ، اطلاعات مربوط به گردش آن كالا شامل تاريخ و شيفت توليد ، اطلاعات مربوط به اسناد ورود و اسناد خروج كالا از انبار و حتي در صورت برگشت کالااطلاعات مربوط به اسناد برگشت را در خود نگهداري ميكند. پروسه هاي مربوط به ثبت گردش كالا در بخشهاي گذشته توضيح داده شد
v بوسيله مكانيزم پياده سازي شده در سيستم گزارشهاي مختلفي قابل استخراج مي باشد كه از مهمترين اين گزارشات مي توان به موارد زير اشاره نمود :
· كاردكس انبار
· گزارش موجودي كل انبار به تفكيك محصول
· گزارش گردش كالا
· گزارش محصولات وارده ( رسيده ) در مقاطع زماني مختلف
· گزارش كالاي صادره ( 0 حواله شده ) در مقاطع زماني مختلف
· سفارشات حواله شده
· گزارشات مربوط به اسناد به تفكيك رسيد و حواله
· كليه گزارشات مربوط به انبار بر اساس اطلاعات كالاي وارده و خارجه
· گزارش انبار گرداني ( عدم تطابق محصولات رسيد شده با خروجي از انبار و موجودي آن )
v لازم به ذكر است زمان دريافت گزارشهاي مطروحه قابل تغيير بوده و براساس نياز شركت تعريف مي گردد.
بارگيري و خروج كالا از انبار
براساس برگه هاي ارسالي از واحد فروش (برگه حواله يا سفارش) اطلاعات به سيستم نرم افزار ثبت سفارشات مستقر در كارخانه وارد شده و اطلاعات مربوط به هر محموله ارسالي به سيستم نرم افزار انبار منتقل ميگردد. اطلاعات هر سفارش از طريق نرم افزار انبار روي ترمينالهاي پرتابل براي جمع آوري اقلام هر سفارش منتقل شده و دستگاه مربوطه در اختيار مسئول جمع آوري هر سفارش گذاشته ميشود كارگر انبار با مراجعه به محل استقرار هر كالا باركد روي رول هاي جمع آوري شده را اسكن مي نمايد. در صورت وجود اشتباه در انتخاب كالا و مغاير بودن آن با رديفهاي هر سفارش از نظر نوع كالا پيغام خطاي مربوطه به هنگام اسكن شدن باركد به اپراتور مربوطه داده ميشود. پس از جمع آوري كليه اقلام مربوط به هر سفارش دستگاه به انبار جهت صدور حواله خروج و بارنامه و پكينگ ليست ارسال كالا كه حاوي شماره سريال اقلام داخل آن سفارش ميباشد منتقل ميگردد. با صدور هر حواله كالاهاي آن از موجودي انبار كسر شده
و در كاردكس مربوطه عمل ميگردد. در سيستم اينكه چه سريالي طي چه شماره حواله به كدام مشتري يا انبار ارسال شده است نيز ثبت خواهد شد.
به هنگام ترخيص كالا نيز كليه مشخصات مقصد و شماره بارنامه و حواله انبار به همراه پكينگ ليست كالاي ارسالي به شرح شماره سريال و مشخصات هر رول و وزن هر رديف و جمع كل تنظيم و چاپ ميگردد. با اين عمل كالاي صادره از موجودي انبار كسر شده و در كاردكس انبار ثبت ميگردد.
انبار گردانی
براي انبار گرداني ابتدا اطلاعات موجودي انبار از نرم افزار انبار محصول به دستگاه ديتا كالكشن تخليه مي گردد سپس انبار دار با مراجعه به محل فيزيكي كالا در انبار ، باركد هر محصول موجود در انبار را قرائت کرده تا مغايرت موجودي انبار را بدست آورده و بر روي دستگاه ديتا كالكشن خود مشاهده نمايد .
پس از استخراج ليست مغايرت اطلاعات از دستگاه پرتابل به نرمافزار انبار تخليه شده و سند مغايرت انبار در سيستم نرم افزار انبار صادر مي گردد.
استقرار سيستم مكانيزه ليبلينگ كالا و ثبت و انتقال اطلاعات
تجهیزات
تجهيزات مورد نياز براي اجراي پروژه به اين روش شامل دستگاههاي ذيل ميباشد :
1- دستگاه ليبل پرينتر 2- دستگاه ديتا كالكشن (ترمينال جمع آوري دادهها)
3- ايستگاه كامپيوتر